
Yufka Hamuru Açma
5 Nisan 2018Yazımızda; Yufka Hamuru Açma, Evde Yufka Nasıl Açılır, Yufka Hamuru Açma yöntemleri, Yufka Hamuru Açma yolları, Oklava ile Yufka Hamuru Açma, Evde Yufka Hamuru Açma, Evde Hamur Açma, Evde Yufka Açma, Elde Hamur Açma, Yufka Açmanın Püf Noktaları, Hamur Açma yer almaktadır.
Evde Hazır Yufka Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr un (5 su bardağı un),
- 2 su bardağına yakın ılık su (364 ml),
- 1 tatlı kaşığı tuz.
-
Evde Hazır Yufka Yapılışı
Bir kaba unu ve tuzu koyup harmanlayalım.
Üzerine ılık suyu azar azar ilave edip orta kıvamlı bir hamur yoğuralım.
Hamurun üzerini temiz bir poşet ile kapatalım ve 20 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan yumurtadan daha büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Hazırladığımız bezelerin kurumaması için üzerlerini nemli bezle ya da poşet ile kapatalım.
Bezenin altına ve üzerine un serpip elimizle bastıralım.
Oklava ile bezenin üzerine çok fazla bastırmadan hamuru açmaya başlayalım.
Hamurun üzerine ara ara un serpip hamuru açarak büyütelim.
Açtığınız yufkaların üzerine un serpip üst üste yerleştirebilirsiniz.
Yufkaların aralarını un serpmezseniz yufkalarımız birbirine yapışır.
Hafif kuruyan yufkalarımızın üzerine bir bez örtün ki çok kurumasınlar.
Kullanacağınız tepsinin büyüklüğüne küçüklüğüne göre bezeleri büyütüp küçültebilirsiniz.
Kullandığım malzeme ölçülerinden toplam 11 adet yufka elde ettim.
Yufkaları 37-35 cm ebatlarındaki bir tepsiye göre hazırladım.
Bu harika Evde Hazır Yufka Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.
Bu sitede de yok yok. Yufka tariflerinden sevgi sözlerine, haberlerden videolara kadar her şey var. Maşallah 🙂
Hamarat bir ev hanımı olarak tarifi dikkatle uygulayacağım. Sağolun.
Merhaba sevgi.net.tr ailesi, hamur işini çok severim ancak biraz üşengeçim. Ama en sonunda denemeye karar verdim. İnşallah başarabilirim. Sevgiyle kalın.
Yufka tarifi çok işime yaradı. Teşekkürler.