Yufka Hamuru Açma

Yufka Hamuru Açma

5 Nisan 2018 4 Yazar: Admin

Yazımızda; Yufka Hamuru Açma, Evde Yufka Nasıl Açılır, Yufka Hamuru Açma yöntemleri, Yufka Hamuru Açma yolları, Oklava ile Yufka Hamuru Açma, Evde Yufka Hamuru Açma, Evde Hamur Açma, Evde Yufka Açma, Elde Hamur Açma, Yufka Açmanın Püf Noktaları, Hamur Açma yer almaktadır.

Evde Hazır Yufka Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr un (5 su bardağı un),
  • 2 su bardağına yakın ılık su (364 ml),
  • 1 tatlı kaşığı tuz.

  • Evde Hazır Yufka Yapılışı

    Bir kaba unu ve tuzu koyup harmanlayalım.

    Üzerine ılık suyu azar azar ilave edip orta kıvamlı bir hamur yoğuralım.

    Hamurun üzerini temiz bir poşet ile kapatalım ve 20 dakika dinlendirelim.

    Dinlenen hamurdan yumurtadan daha büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.

    Hazırladığımız bezelerin kurumaması için üzerlerini nemli bezle ya da poşet ile kapatalım.

    Bezenin altına ve üzerine un serpip elimizle bastıralım.

    Oklava ile bezenin üzerine çok fazla bastırmadan hamuru açmaya başlayalım.

    Hamurun üzerine ara ara un serpip hamuru açarak büyütelim.

    Açtığınız yufkaların üzerine un serpip üst üste yerleştirebilirsiniz.

    Yufkaların aralarını un serpmezseniz yufkalarımız birbirine yapışır.

    Hafif kuruyan yufkalarımızın üzerine bir bez örtün ki çok kurumasınlar.

    Kullanacağınız tepsinin büyüklüğüne küçüklüğüne göre bezeleri büyütüp küçültebilirsiniz.

    Kullandığım malzeme ölçülerinden toplam 11 adet yufka elde ettim.

    Yufkaları 37-35 cm ebatlarındaki bir tepsiye göre hazırladım.

    Bu harika Evde Hazır Yufka Tarifi için Duygu Temel Gördal’a teşekkür ederiz.